Oosterse Geneeskunde

Massage, Reiki, Acupunctuur en Kruiden
Natuurgeneeskundige Praktijk Transformatie


Massage Methodieken:

Tijdens de massage wordt de levensenergie van de ontvanger opgewekt en verspreid door het hele lichaam. Daarnaast kanaliseer ik de universele energie, door de kracht van reiki. Dit wordt ervaren als energiek, vitaliteit, geborgenheid, veiligheid, warmte en liefdevol.

Door middel van een stevige rug massage wordt de mannelijke energie boven in de rug en de vrouwelijke energie onder in de rug opgewekt.

Deze twee energieën worden samengebracht, waarna deze levensenergie door heel je lichaam gaat stromen.

Je lichaam wordt zacht en liefdevol gemasseerd met warme olie. Je wordt uitgenodigd tot niet-doen, maar 'ZIJN', waardoor er meer lichaamsbewustzijn ontstaat. De levensenergie gaat optimaal stromen, waardoor je creatieve en scheppende vermogens toenemen. Je lichaam, geest en ziel komen weer in balans. Je komt weer terug in je essentie.

De massage geef ik vanuit reikikracht, in verbinding met mijn hogere zelf en de ziel van de ontvanger.

De massages vinden plaats in een rustige en comfortabele omgeving met zacht muziek en schemerig licht op de achtergrond. De warme massageolie zorg nog meer voor ontspanning van de spieren. In overleg met de klant voeg ik zo nodig etherische olie toe aan de massageolie om betere resultaten te boeken bij bepaalde klachten.

Basilicum is verwarmend, geeft nieuwe energie, geeft beter zicht op de eigen emoties, is goed te gebruiken bij angst, stress en depressies.

Jeneverbes is sterk reinigend, zowel lichamelijk als geestelijk. Het neemt de afvalstoffen uit het lichaam, helpt ook om negatieve energie te verwijderen en versterkt de afweer. wordt veel gebruikt bij spierpijn.

Lavendel is slaapverwekkend en kalmerend.

Marjolein werkt ontkrampend bij emotionele spanningen en verdriet. Spanningshoofdpijn.

Melisse werkt versterkend en ontspannend op het lichaam. Ontspannen slapen.

Valeriaan brengt een mens weer in contact met de aarde onder zijn voeten. Het werkt zeer kalmerend bij spanningen.

Gezichtsmassage zorgt voor een stralende huid, stimuleert de bloedsomloop. Je huid wordt gestimuleerd om collageen aan te maken, waardoor je er jonger uit gaat zien. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor voedingstoffen beter opgenomen kunnen worden.

Hotstone massage verlicht spierspasmen, pijn, spanning, bevordert spierontspanning, maakt gifstoffen vrij, verbetert de kwaliteit van de huid, vermindert stress en angst, helpt om beter te slapen, helpt bij het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit.

 

Veel mensen hebben een stressvolle leven waarbij ze weinig tijd nemen voor zichzelf. Iedereen heeft een goed moment van ontspanning nodig en deze ontspanninsmassage is hier uitermate geschikt voor. Het zal je geest en lichaam ontspannen en je weer in balans brengen.

Doel van drukpunt massage is om blokkades te verwijderen. Met drukpunt massage kunnen heel gericht de plekken gemasseerd worden waar pijn en ongemak is. Er wordt op specifieke punten op het lichaam gedrukt. Is een hele goede manier om hoofdpijn en vermoeidheid te verhelpen. Bij dit soort klachten zal een drukpunt massage veel effectiever zijn dan strijk-, of wrijftechnieken.

 

Cupping massage zorgt ervoor dat afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte getrokken worden en zo blokkades in je lichaam opgeheven worden. Het is een diepwerkende massage, vergelijkbaar met bindweefselmassage. Het maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid.

De behandeling heeft een ontspannende en helende werking.

Reflex massage is een massage waarbij meridianen en drukpunten op het lichaam worden gestimuleerd. De behandeling kan plaats vinden op voeten, handen en hoofd. De energiebanen worden gestimuleerd, waardoor de energie weer vrijelijk kan stromen door je lichaam wat ontspanning en balans brengt.

Klankschalen kunnen lichaam en geest tot rust brengen. De klanken vullen de ruimte met stilte en rust en brengt iedereen die ze hoort tot rust. De klanken bundelen onze aandacht. Wanneer het gehoor door de klank wordt geboeid, worden alle andere gedachten tot zwijgen gebracht. Terwijl de klank wegebt, zweeft ons bewustzijn op de golf van de klank tot in de oneindigheid van de stilte en kalmeert ons zelf. Als je dan ook nog eens naar je ademhaling luistert, dan zit je midden in een meditatie.