Oosterse Geneeskunde

Massage, Reiki, Acupunctuur en Kruiden
Natuurgeneeskundige Praktijk Transformatie
 
 

Reiki behandeling

'Chiryo' betekent 'Behandeling'.

De Reiki behandeling wordt op een reikitafel met kleren aan gegeven, kaarsjes aan en met een fijne reikimuziek op de achtergrond om de resultaat van de behandeling te versterken.

Vóór de behandeling neem ik een korte anamnese af en bespreek ik uw klachten.

Bij de behandeling maak ik gebruik van mijn handchakra's die midden in mijn handpalmen gelegen zijn. Elke handpositie heeft invloed op één of meerdere chakra's. Ik houd elk positie aan zolang dat nodig is en ga zo door tot ik alle 7 chakra's heb behandeld. Na de behandeling bespreek ik met de klant wat ik heb gevoeld en als er eventueel boodschappen binnenkomen geef ik deze door aan de klant. Meestal duurt een behandeling 1 uur of 1,5 uur.

 

Reiki inwijdingen

Iedereen kan met reiki leren werken, mensen hebben het al in zich, het kan weer "wakker gemaakt" worden door ingewijd te worden in de methode door een reikimaster. Inwijden wordt ook wel afstemmen genoemd bij onze geboorte staan we nog helemaal in contact met de universele levensenergie. Door onze opvoeding en ervaringen, raken we dit bewuste contact langzaam kwijt. De kanalen waardoor de levensenergie door ons lichaam en onze aura stroomt, slibben als het ware een beetje dicht. Bij een inwijding door een reikimaster worden deze kanaaltjes weer geopend en word je weer in bewust contact met reiki gebracht. Deze inwijdingen worden tijdens de cursussen gegeven.

Reiki 1:

Je leert hoe je jezelf kunt behandelen. Daarnaast leer je ook hoe je andere mensen, dieren en planten kunt behandelen. Door het leggen van de handen op de ander fungeer je als doorgeefkanaal voor het doorgeven van universele levensenergie.

Bij de eerste inwijding worden de energiekanalen in het lichaam en de aura geopend en afgestemd op de reiki energie waardoor je hiermee kunt gaan werken. Zelfbehandelingen helpen je om je eigen leven onder de loep te nemen en te verbeteren waar dat nodig is.

Door de inwijding "herinnert" men weer de manier van het ontvangen van levensenergie. Iedereen beschikt bij de geboorte over deze levensenergie, maar men raakt het vaak kwijt door opvoeding en ervaringen die men verder in het leven leert. Het afstemmen op deze levensenergie maakt dat vermogen in feite weer "wakker".

Tijdens reiki 1 cursus leer je:

De Geschiedenis van Mikao Usui en reiki.

Wat is reiki en hoe werkt het?

De vijf reiki principes.

Demonstratie van een zelfbehandeling en om anderen te behandelen.

Wat zijn chakra's?

Meditatie oefeningen.

Extra Japanse reiki technieken

Initiatie in reiki 1


Reiki 2:

Je leert behandelingen op afstand te geven, met behulp van de 3 symbolen en bijbehorende mantra's. Ook kun je situaties in het verleden, heden en toekomst reiki sturen. Reiki 2 geeft je de mogelijkheid om reiki door tijd en ruimte te sturen. Handoplegging is dan niet noodzakelijk om de reiki energie te doen laten stromen.

Bij reiki 2 worden de mogelijkheden van het werken met reiki uitgebreid, doordat je gebruik leert maken van symbolen en mantra's. Hiermee ben je in staat om reiki op afstand te geven en in de tijd te werken. De symbolen geven je de mogelijkheid om bepaalde aspecten van de reiki energie aan te spreken en te versterken.

Tijdens reiki 2 cursus leer je:

De omschrijving en uitleg over de werking van de 3 symbolen.

Het op de juiste manier tekenen van de symbolen.

Demonstratie zelfbehandeling en oefenen, inclusief werken met de symbolen.

Demonstratie hoe anderen te behandelen, plus oefenen, inclusief werken met de symbolen.

De vijf reiki principes en de drie pijlers van reiki.

Meerdere meditatie oefeningen om vóór een behandeling toe te passen.

Extra Japanse reiki technieken.

Initiatie reiki 2

Reiki 3:

Bij reiki 3 word je opgeleid tot reikimaster en je energie level verdiept zich voor jezelf. Na deze inwijding ben je in staat om zelf reiki cursussen te geven en dus anderen in te wijden in reiki. De derde en de hoogste graad binnen reiki is de graad van reiki master. Bij de inwijding ontvang je het vierde reiki symbool en ben je in staat om anderen in te wijden in reiki.

Tijdens reiki 3 leer je:

Reiki 3 informatie en uitleg over de vierde symbool.

Meerdere meditatie oefeningen om vóór een behandeling toe te passen.

Het op de juiste manier tekenen van de symbolen.

Oefenen in het geven van initiaties.

Uitleg over hoe geef je een cursus?

Initiatie reiki 3


Na iedere inwijding volg je een 21 daagse zuiveringsperiode, omdat de frequentie van je energie bij ieder inwijding verhoogd wordt en daardoor er nieuwe blokkades los kunnen komen. Er zullen bij iedere inwijding veranderingen optreden in jezelf en in je leven. De losgemaakte blokkades kunnen oude pijn en verdriet naar boven brengen waardoor je je rottig voelt en waardoor je allerlei lichamelijke klachten kunt krijgen. Zo kun je last krijgen van hoofdpijn, maagpijn of slapeloosheid. Zo kun je ook groep of verkoudheid krijgen. De zuiveringsperiode begint vaak al enkele dagen voor de inwijding en duurt 21 dagen. Na de zuiveringsperiode is je lichaam waarschijnlijk een stuk fitter en gezonder dan daarvoor. Gebruik de zuiveringsperiode om veel aandacht aan jezelf te geven door zelfbehandeling en door naar je lichaam te luisteren.

Traditioneel wordt gesteld dat je minstens 3 maanden met reiki 1 moet hebben gewerkt voor je toe bent aan reiki 2 inwijding. Omdat je lichaam en geest deze tijd nodig hebben om aan reiki energie te wennen.

Reiki als spirituele pad:

De drie graden staan ook voor verschillende ontwikkelingsfasen op je weg door reiki. Behalve een geneeswijze is reiki namelijk ook een weg naar zelfverwerkelijking en bovenal een spirituele levensweg waarbij je steeds meer en beter in contact komt met de kosmische bron van levensenergie in jezelf, en daardoor ook in anderen. Reiki is in de Boeddhistische traditie een pad naar de verlichting, naar God, Godin of naar de Kosmos. Een pad dat voor iedereen beschikbaar is ongeacht religie, afkomst of opleiding. Een pad waarop je dagelijks nieuwe wonderen mag aanschouwen.

Zelfverwerkelijking is een spiritueel proces dat zich binnen in de mens afspeelt en geen directe betrokkenheid heeft op de wereld. Doen wat je roeping is, werkelijk jezelf zijn, leven vanuit je hart, vanuit je diepste zijn, onafhankelijk zijn, het (je) realiseren van wie of wat je in wezen zelf bent. Zelfverwerkelijking kun je versnellen door bijvoorbeeld healing, reiki of meditatie te beoefenen.

Typ iets